Innovative kindergarten in Seoul: Learning the ABC close to nature

Innovative kindergarten in Seoul: Learning the ABC close to nature

The concept of "Flower + Kindergarten" revolves around a nature-oriented learning experience. Even adults are impressed by the building, which is designed with built-in slides in a winding staircase and generous play niches. It is the work of the local architect Jungmin Nam , Described as a breath of fresh air by the architect himself, the project has created a playful learning atmosphere, as well as a close relation to nature for the children.

Kindergarten educational institution design innovative South Korea

A breath of fresh air in the middle of the southern Seocho district in Seoul


Just as in many large cities, Seoul, the capital of South Korea, has long felt the need for educational institutions in a good environment. Most kindergartens in the different city districts were built because of lack of space with simple design.

Exterior facade of limestone cream colored entrance area

Proper landmark with yellow and pink entrance doors in the otherwise homogeneous cityscape

To defuse the current construction situation, the project "Flower + Kindergarten" was completed. The project goal was to find a solution to create a suitable learning environment in unfavorable locations. A typical problem for Seoul.

Nursery innovative construction plants entrance

Built-in planters at street level greet the children at the entrance

The building is located in a residential complex on the Yang-je Park, where children can learn and play undisturbed. The architect wanted to involve the surrounding nature in the project. Green areas, open spaces and free naturalness are thus part of the learning process.

Nursery architecture plants close to nature Park

Green wall with 230 built-in planters

The best use of available space allows children to experience a dynamic environment. The hallways alone are different from the usual classrooms. This best possible concept leads to a varied learning atmosphere, in which one can notice the changes in nature every day.

Green wall built in planter glass fiber reinforced concrete

A splendid building for natural learning at an early age was planned, designed and realized by the architect Jungmin Nam

Kindergarten Seoul staircase slide color scheme subtle

Pink walls, staircase with built-in slide and open spaces are very inviting

square windows different height green wall

Square windows in different sizes and outer walls of limestone create an exciting effect

Entrance nursery modern blue

Spacious study rooms on four floors in a densely populated district

Planter wall integrates exterior facade building

Built-in planters made of reinforced concrete can be attached to different surfaces

Arched hallway lime green ceiling nursery Seoul

The window front follows the length of the staircase and allows a view to the outside

Loading ..

Recent Posts

Loading ..